Yilps VS DODO

Yilps… Ok√©, nog eentje dan. ze poppen op als paddestoelen in internetland =)

Weer een nieuwe aanbieder van op WordPress gebaseerde websites die schermen met superprijzen (NOT).

Yilps probeerd net als velen de MKB markt voor te schotelen met superaantrekkelijke prijzen die in the end helemaal niet zo aantrekkelijk blijken en dan zeker niet als je je gaat afvragen wat je er voor krijgt. Ja, wij zijn kritisch sorry. Uiteraard is het een marketingverhaal en kan je ze niets kwalijk nemen iedereen probeerd uiteindelijk te vissen in de MKB vijver alleen houden wij wel van transparantie en schotelen dan ook graag voorbeelden voor om zo te laten zien dat alleen de zon voor niets opkomt.

Een Yilps voorbeeldje… VANAF 17,- per maand en 0,- opstartkosten.

De claim 0,- opstartkosten vind je verderop… wauw… dat is dus maar 204,- per jaar!¬†Probeer het zelf en je komt er gauw achter dat die combinatie niet bestaat.

Een paar Yilps rekensommetjes.

17,- p.m. contract voor 1 jaar vast… dan betaal je 499,- opstartkosten (ik dacht dat het 0,- opstartkosten waren? Mmm, verwarrend.)¬†Dus ga je verder kijken en maak je wat berekeningen online.

Bijv. voor 3 jaar vast, 0,- opstartkosten dan betaal je 74,- per maand… dat is gewoon 888,- per jaar???

Dus doe je er nog eentje. 1 jaar vast, 0,- opstartkosten, kom je op 199,- per maand…. dus 2388,- per jaar??? Wat, wat, wat… 2388,- per jaar… staat dat er echt?

Nog een, maar dan met opstartkosten. 1 jaar vast en dan met opstartkosten, want zeg nou zelf, wie wil langer vastzitten aan een bedrijf.
Dan wordt het 499,- opstartkosten en 43,- per maand dus 516,- per jaar….

Iedereen mag bij ons voor deze zelfde tarieven en voor hetzelfde product (kies dus zelf een template) bij ons binnen lopen =) graag zelfs. Het is wel duidelijk dat er in de aanbieders van websites in de MKB markt veel wordt aangeboden maar vraag jezelf goed af ‘wat krijg ik er voor’. We hebben eerder vergelijkingen gemaakt en telkens blijken uit de opgezette constructies dat het toch niet zo mooi is als het klinkt. Hierbij referen we graag naar ons Dibbadoo vs DODO artikel¬†https://dodo.nl/blog/dibbadoo-basis-vs-scrolla-vs-dodo-starter/¬†waarin Dibadoo een soortgelijk product in de markt zette. Na slechts een aantal maanden rekende ze toch maar snel 99,95 eenmalige kosten wat inmiddels weer is bijgespijkerd naar 199,95 omdat het blijkbaar toch niet helemaal lekker uit kwam.

Waar zij ook van uitgaan is dat na het opleveren van een DODO site met een gekozen template (dus niets unieks aan en zet je vraagtekens bij het gebruik van templates) ook zelf de site gaat vullen. Dat klinkt prima, maar dat is het in de praktijk niet. Daarnaast zijn het basis opgezette DODO sites dus ga niet uit van extra plugins of mogelijkheden. En daar betaal je dan minstens 359,- per jaar voor… of meer als je meer pagina’s wilt bijvoorbeeld??? Dat vinden wij een aparte constructie. Even ter illustratie, bij DODO betaal je voor een SLA (onderhoudspakket) 95,- of 195,- per jaar afhankelijk van wat wensen maar sowieso dezelfde opbouw als bij bovengenoemde partijen.

Liever transparant en overzichtelijk voor wat je betaald en gewoon optimale hosting, email, beveiliging, snelheid, GoogleReady, MobileFriendly etcetera… neem eens contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.