Dibbadoo Basis VS Scrolla VS DODO starter

UPDATE!

De tarieven in deze blogpost zijn verouderd voor zowel Dibbadoo als DODO (voorheen WordPressBased) maar de strekking van het verhaal is nog steeds van toepassing.

Binnenkort volgt er een vergelijking met de zoveelste WordPress alles-in-een budget MKB website leverancier genaamd Scrolla. Op dit moment spreken ze zichzelf al behoorlijk tegen en loopt er een marketingcampagne via Facebook met een aanbieding van ‘Echt bij Scrolla.nl alles voor 599,-‘ terwijl er op de website geclaimed wordt ‘Website bij Scrolla.nl NU slechts tijdelijk voor 799,-‘. Mmmmm, wat zou jij kiezen en voel je je niet behoorlijk *(&$ als je net 799,- hebt betaald een geen Facebook gebruikt???? Wij hebben alvast een aantal voorspellingen in ieder geval klaar liggen voor Scrolla die hoogstwaarschijnlijk net als bij Dibbadoo destijds wel gaan uitkomen =) Binnenkort dus meer hierover.

een Dibbadoo website Basis

 • Ongelimiteerd aantal pagina’s
 • Google Maps en contactformulier
 • Geoptimaliseerd voor Google
 • Geoptimaliseerd voor smartphone en tablet
 • Inclusief domeinnaam en hosting
 • Eigen e-mailadres
 • Zelf 24/7 toegang tot beheer
 • Dibbadoo support 1 domeinnaam incl. hosting

1e jaar 399,45 daarna 299,45

een DODO website Starter

 • Ongelimiteerd aantal pagina’s
 • Google Maps en contactformulier
 • Geoptimaliseerd voor Google
 • Geoptimaliseerd voor smartphone en tablet
 • Inclusief domeinnaam en hosting
 • Eigen e-mailadres
 • Zelf 24/7 toegang tot beheer
 • DODO support
 • Parallax effecten
 • Videotutorials
 • Automatisch technische updates & upgrades
 • Extra Security Layer
 • Optionele uitbreidingen
 • Optioneel SSL beveiligingscertificaat
 • Optioneel cursussen
 • Verhuisbaar dus content gaat nooit verloren

1e jaar 395,- daarna 255,-

KOSTENVERGELIJKING Dibbadoo Plus VS DODO starter

een Dibbadoo website Plus

 idem aan pakket Basis +
 • Zoekmachine aanmelding
 • Extra hulp & Support

een DODO starterExtra

idem aan pakket Start +

 • Zoekmachine aanmelding
 • Extra hulp & Support
 • SEO uitvoering op 2 pagina’s

Sinds kort is er weer een nieuwe speler op de markt gekomen welke websites aanbied voor het MKB onder de naam Dibbadoo. Ze willen zich positioneren tegenover de producten van DTG, Wegener en anderen die soortgelijke producten en diensten leveren. Interessant dus om eens goed te bekijken =)

Het eerste dat ons opviel was dat een Dibbadoo website werkt met het open-scource systeem WordPress. Heeeee, die kennen we =). Niets mis mee uiteraard, sterker nog, we love WordPress. Maar hier zitten wel een aantal zaken aan vast waar je zéér goed rekening mee dient te houden. Dus onze nieuwsgierigheid was zeker gewekt.

Even ter informatie, DODO internet bestaat al meer dan 15 jaar en heeft dus zeer veel ervaring met  het open-source systeem Wordpress. Wij weten dus waar we over praten op de technische, financiële, beveiligings, upgrades, updates etc. vlakken.

Dibbadoo biedt 2 pakketten aan. Basis á € 24,95 per maand en Plus á 36,95 per maand. Dat is zoals zij dat noemen all-in.

Update 25-3-2015
De prijsstelling is onlangs veranderd bij Dibaddoo. Er is 99,95 eenmalige registratiekosten bijgekomen.

Maar wat krijg je daar nu voor? Voor die € 399,35 / 543,35?

Dat willen we wel even vergelijken met onze eigen producten door ze naast elkaar zetten, zie hieronder de vergelijking. Onze conclusie/mening vind u onderop.

Dibbadoo Basis á € 36,95 per maand DODO Lite á € 21,25 per maand
————————————————————————– ————————————————————————– ————————————————————————–
aantal pagina’s onbeperkt onbeperkt
Googlemaps ja ja
Contactformulier ja ja
Geoptimaliseerd voor Google ja ja
Geoptimaliseerd voor Smartphone en tablet ja ja
Incl. domeinnaam en hosting ja ja
Eigen e-mailadres ja, max. 3 ja, max 5, meer mogelijk** Of de hosting nu zelf geregeld is of bij DODO maakt niet veel uit. Het aantal mailboxen in ons hostingpakket Lite is 5 maar uitbreidbaar tot ongelimiteerd.
Mail via Gmail, Hotmail etc. mogelijk? ja jaTevens bieden wij exchange mail (in de cloud) aan.
24/7 toegang tot beheer ja ja
Support (tijden) ja van 09.00 – 17.00 ja van 09.00 – 17.30
Aanmelding zoekmachines nee ja
Extra hulp & support nee ja
Extra beveiliging nee ja (o.a. via WordPressSecurity.nl)
Automatische updates en upgrades nee ja
Maandelijkse opzegging ja nee (abb. per jaar)
Webshop uitbreiding mogelijk nee ja
Meertaligsheids uitbreiding mogelijk nee ja
Megamenu mogelijk onbekend optioneel
Videotutorials beschikbaar nee ja
SSL beveiliging mogelijk nee optioneel
Cursus t.b.v. onderhoud nee optioneel
FAQ systeem mogelijk onbekend optioneel
Parallax effecten mogelijk onbekend ja
meer volgt…

JAARLIJKSE KOSTEN OVERZICHT

Dibbadoo 443,40 per jaar VS DODO 255,- per jaar

Waar zit hem het verschil in prijs?

Dat zit hem in het stuk wat Dibbadoo ‘Extra hulp & support’ noemt. Dit zit in het pakket Plus. Als je je site niet zelf wilt aanpassen maar dit wil overlaten aan hen dan kies je voor dat pakket.

Heeft DODO dit ook?

Niet binnen de sitepakketten. Heel simpel, wij leveren een complete website op waar de klant echt zelf mee kan werken… beheer van onze zijde is bijna nooit nodig. Mocht dit toch wenselijk zijn biedt DODO zogenaamde strippenkaarten aan waarmee je onderhoudsuren kan inkopen. Dit is veel voordeliger aangezien je hierdoor nooit betaald voor iets waar je geen gebruik van maakt.

ONZE MENING

DIBBADOO VERSUS DODO

Prijs, mogelijkheden, veiligheid, werkwijze en uiteindelijke mening

De prijs van een Dibbadoo website pakket Plus is € 36,95 per jaar wat neerkomt op op € 443,40 per jaar.

Op zich niets mis mee afhankelijk van wat je daar dan voor krijgt! Er wordt niet gesproken over gratis updates, upgrades, beveiliging etcetera dus we gaan er van uit dat dit niet opgenomen is in de pakketprijs aanbiedingen. Aangezien het hier WordPress betreft zijn dit zéér belangrijke zaken m.b.t. de duurzaamheid en continuïteit van uw website. WordPressSecurity.nl (een product van DODO) zou een goede optie zijn. Iets waar echt rekening mee gehouden dient te worden.

DODO bouwt zijn prijsstelling anders op, we laten de hosting even buiten beschouwing aangezien Dibbadoo dit in principe ook doet. Of je nu bij hen een domeinnaam bestelt of niet, dat veranderd niets aan de maandprijs namelijk.

DODO hostingpakket Lite € 5,- per maand = € 60,- per jaar (1e jaar gratis)
DODO onderhoudspakket Bronze € 16,25 per maand = € 195,- per jaar
DODO opstartkosten, ontwerp en bouw van de site (uitgaande van identieke voorbeelden van Dibbadoo) circa € 300,- éénmalig
Er wordt dan gewerkt met een vast stramien zoals Dibbadoo dit ook doet.

Conclussie vergelijking prijsstelling eerste jaar: Dibbadoo € 543,35,-  vs  DODO € 495,-
Verschil in het voordeel van DODO € 48,35

Conclussie vergelijking kosten volgende jaren: Dibbadoo € 443,40,-   vs  DODO € 255,-
Verschil in het voordeel van DODO € 178,40 per jaar

Mogelijkheden

Dibbadoo biedt dezelfde mogelijkheden als DODO dat doet, maar DODO biedt veel meer.
Onder andere: Drag-n-drop pagebuilders, voorgedefinieerde templates, videotutorials, websitetools, meerdere templates, megamenu, social media stream integraties en meer.

Daarnaast is het mogelijk om DODO op ieder gewenst moment uit te breiden met een scala aan tools. Om eens wat te noemen, professionele webshop, seo tools, meertaligheid, marktplaatssystemen, makelaarssystemen, adverteersystemen en nog veel meer…

Veiligheid

Hier kunnen we niet heel veel over melden alleen dat een aantal standaard beveiligingsstappen die wij zelf hanteren niet terug te zien zijn bij een Dibbadoo website. Veiligheid en bescherming van uw site staan bij DODO voorop. WordPress is opensource en er zijn miljoenen gebruikers waardoor het dus tevens een interessante is voor hackers, attackers of andere kwaadwillende. WordPressSecurity.nl is dan ook een product van DODO.

Werkwijze

Ook hier kunnen we niet veel vermelden aangezien we natuurlijk niet weten hoe Dibbadoo dit aanpakt. Je neemt eerst contact met hen op waarna ze een telefonische afspraak maken. Bij kleine goedkope websites is dat een begrijpelijke aanpak enkel beperkt het enigzins in de mate van overleg en brainstorming. Het is toch prettig om 1 uurtje aan tafel face-to-face de aanpak, communicatie, stijl van het ontwerp, indeling, doelgroep en uiteindelijke Call to action te bepalen. Uiteraard zal dit te maken hebben met de prijsstelling.

ONZE CONCLUSIE

Conclussie Dibbadoo versus DODO

De mogelijkheden binnen Dibbadoo lijken erg beperkt. Zo ook de mogelijkheden voor ontwerp, layout, inrichting, communicatie en indeling. Zaken die van groot belang zijn wilt u dat een website voor u gaat werken. Call to action, usability en communicatie lijken hierdoor ver op de achtergrond te geraken. Vergeet niet, u heeft maar 1 kans op een goede eerste indruk, is die niet juist voor uw doelgroep dan is er natuurlijk nog genoeg te vinden op internet.

Prijstechnisch klinkt het interessant, maar als je alles bij elkaar optelt valt dat tegen. Gemiddeld gaat een site van een MKB ondernemer 5 jaar mee. Als je 5 jaar abonnementskosten bij elkaar optelt zit je op 2220,- euro. Dat is erg veel geld voor een site met de mogelijkheden die ze bieden. DODO kost over 5 jaar bijv. 1275,- euro, dat scheelt nogal.

Wij denken dat er op zich een markt is voor dit soort producten van de DTG, Wegener, Dibbadoo en overige maar er worden heel veel, ons inziens zeer belangrijke zaken, achterwege gelaten en of niet benoemd. Bij DTG (praktisch zelfde aanpak) is het allemaal nog een tandje erger, hierover zullen we binnenkort een vergelijkingstabel maken. Het is wel duidelijk dat deze partijen het zoeken in de bulk.

Meer weten? Neem direct contact ons op via onderstaand formulier of bel 0226-395447.