Bestaande pagina ranking behouden

Ga je een bestaande website vernieuwen en is deze wel al reeds geïndexeerd door zoekmachines, dan wil je de posities ofwel ranking van bepaalde pagina’s wellicht niet verliezen. Dan dien je goed rekening te houden met een aantal zaken. Daarbij kan je gebruik maken van zogenaamde 301-redirects waarmee je bijvoorbeeld Google verteld wat er met je oude pagina’s is gebeurd en waar hij de nieuwe variant ervan kan vinden.

301-redirecting is essentieel bij het vernieuwen van een website. Een 301-omleiding is een HTTP-statuscode die zoekmachines en browsers vertelt dat een pagina permanent naar een andere locatie is verplaatst. Door 301 redirects te gebruiken kunt u bezoekers en crawlers van zoekmachines eenvoudig naar de juiste pagina’s op uw (nieuwe) website leiden.

Een 301-redirect leidt bezoekers automatisch van de ene webpagina naar de andere, zonder onderbreking of vertraging. Dit betekent dat ze de nieuwe URL niet handmatig hoeven in te typen of op een link van de ene pagina hoeven te klikken om daar te komen. Dit gebruik je bij het wijzigen van domeinnamen of het samenvoegen van twee websites – het is ook gunstig voor eventuele verbroken links die kunnen verschijnen, aangezien het gebruikers rechtstreeks naar de juiste plek leidt.

Wij bieden deze dienst uiteraard aan wanneer de score van je site in zoekmachine heel relevant is voor je bedrijf. Een goed idee dus om te laten uitvoeren door de specialisten van DODO.