Oké, daar gaan we. Allereerst, de hostingpakketten van DODO zijn niet te vergelijken met hostingpakketten van bulkhosting providers zoals Mijndomein, Hostnet, Antagonist etcetera. Wanneer je de hosting van DODO hiermee gaat vergelijken is het net als het vergelijken van Volvo met een Dacia. Beide hebben alle nodige toeters en bellen welke je vandaag de dag verwacht in een auto, maar er zijn wel degelijk enorme verschillen zowel aan de buiten- als de binnenkant. Ze brengen je beide van A naar B maar de uitgangspunten zijn zéér verschillend. Die van Dacia is letterlijk ‘zo goedkoop als mogelijk’ zijn terwijl die van Volvo juist ‘zo veilig mogelijk zonder concessies’.
Eén enorm belangrijk verschil tussen hosting van DODO en bulkaanbieders is de volgende. Bij bulkaanbieders deel je 1 hostingserver met honderden anderen. Wij hebben gezien dat er soms wel meer dan 800 tot 1000 gebruikers op 1 server staan. Al deze gebruikers hebben een website bouwer die op zijn manier websites bouwt in zijn favoriete programma of CMS systeem. Er staan dus tientallen verschillende soorten website systemen op zo’n server. Al deze websites moeten onderhouden en ge-update worden door al deze website bouwers. Reken maar dat dit niet gebeurd dus er zitten altijd tientallen websites tussen die zo lek als een mandje zijn zeggen wij dan altijd. Dat zijn potentieel interessante websites voor hackers en dus de zwakste schakel in het geheel waar jij wel mee te maken hebt zonder dat je dat uiteraard echt door hebt. Dus ook als is jouw site up-to-date en super goed geprogrammeerd en veilig, wil dat nog niet zeggen dat je geniet van een optimale omgeving, sterker nog. Daarnaast moet zo’n server voor elk type website de tools bieden die nodig zijn om de site te laten werken. Dus MySQL, PHP etcetera. Om daarin te kunnen voorzien, en ook bij zwaar verouderde websites, moeten deze onderdelen alle versies kunnen draaien, dus ook hele oude versies. Maar oude versies zijn juist vaak onveilig en traag en dus rammelt zo’n server op zijn voegen en heb je dus weer een aantal componenten die een server onveilig en trager maken. Dus de serverspecificaties kunnen nog wel hetzelfde zijn als servers van DODO maar de werkelijke snelheid, veiligheid en stabiliteit zeker niet.
De prijzen van onze hostingpakketten hebben we zo gelijkwaardig als mogelijk gehouden met die van bulkaanbieders. Op deze manier kunnen wij kleine websites ook bedienen. Dus onze prijsstelling is nagenoeg hetzelfde als deze partijen maar uiteraard zijn er verschillen. Wij hebben er voor gekozen om het dataverkeer, opslagruimte en aantal email adressen dusdanig op te bouwen dat wanneer je een van deze limieten overschrijdt een stapje hoger op de ladder moet. Op deze manier is het ook eerlijk. Zodra je meer van een van deze drie zaken nodig hebt praat je niet meer over een kleine website maar een middelgrote website etcetera. En dan zullen de kosten voor een hoger hostingpakketje ook legitiem zijn. Heb je meer bezoekers op je site, dan heb je wellicht wat meer dataverkeer nodig, maar je mag er dan ook van uit gaan dat je door het hogere bezoek meer omzet genereerd dus dan zijn die 2 tientjes per jaar extra natuurlijk verwaarloosbaar. En zo zien wij het, bij groei is het niet zo’n probleem om wat extra uit te geven. Groei dus.
Maar het allerbelangrijkste in dit verhaal is dat DODO professionele hosting bied en geen bulkproduct en dat is een groot verschil. De bulkaanbieders schermen met zaken als veel Gigabytes en veel mailadressen etcetera maar in de realiteit zijn er bijna geen klanten die hier echt gebruik van maken dus pure onzin. Wat heb je liever, een supersnel, veilig en solide product waarbij je bij eventuele problemen iemand daarop kunt aanspreken? Of een redelijk snel, redelijk veilig product waar je afhankelijk bent van de zwakste schakel tussen minstens 500+ gebruikers waarbij je 24 uur moet wachten op een response email waarin het antwoord niet staat? Dit is onze ervaring van de afgelopen 15 jaar.
So, what DO you DO?