DODO ROW de oplossing voor webprofessionals

Je kent ze wel, pagebuilders, layoutbuilders….

De pagebuilders, layout-builders, templates, themes enzovoorts. Allemaal prachtige drag-n-drop achtige oplossingen om een pagina snel te kunnen voorzien van allerlei prachtige toevoegingen. Maar is het allemaal wel zo zaligmakend? Het simpele antwoord is NEE.

Ik heb een artikel geschreven en video gemaakt waarin ik exact uitleg wat het probleem hiervan is. Klik hier als je dat artikel eerst wilt lezen. Het is korte termijn denken en niet de beste oplossing voor de klant. Dat is uiteindelijk degene waar alles voor moet werken. En niet alleen maar voor de designer, moderator, copywriter, seo-specialist etcetera.

Wil je dus weten wat ik bedoel lees dan dus dit artikel. Hieronder ofwel dit artikel gaat verder over DODO ROWS.

DODO ROWS wat is dat?

Letterlijk vertaald, DODO RIJEN. Denk aan horizontale rijen, puur even voor het voorbeeld want het mogen van ons ook verticale rijen zijn. Horizontale rijen dus. Bijna alle websites worden van boven naar beneden opgebouwd. Logisch, want het is het meest praktisch wanneer je ook rekening houdt met het vertalen naar mobiele apparaten.

En gewoon in WordPress, dus vrij in je doen en laten.

Wij vinden dat wanneer je iets toevoegd aan je website het ook moet passen in het ontwerp. Een pagebuilder houdt hier totaal geen rekening mee en biedt aan wat het aan kan bieden, en om het dan passend en goed werkend te krijgen ben je opeens best veel tijd kwijt. Ja, niet als je gewoon het standaard aangeboden element er in kwakt… maar dan nog. En bij het minste of geringste, bijvoorbeeld na een theme-update, is je layout compleet verknald. Klinkt bekend? Nee? Dan moet je het blijkbaar nog meemaken, weest gerust dat moment komt vanzelf.

Rijen verplaatsen, rangschikken en hergebruiken op andere pagina’s.

Maar wat nu als je gewoon aan je ontwerper vraagt om de aanpassing vorm te geven zodat het naadloos en fraai, passend in je site (of tussen de rest) geplaatst kan worden. Een nieuwe rij dus. En dat je die dan voortaan overal tussen kan plaatsen op andere plekken van je site… met behoud van design, vorm en, niet onbelangrijk, functie. En dat je net als een pagebuilder deze rijen kan verplaatsen, rangschikken en hergebruiken op andere pagina’s.

Het is de enige juiste manier als je er goed bij nadenkt.

De klant krijgt geen onmogelijke, onbegrijpbaar complexe pagebuilder in zijn schoot geworpen en kan gewoon lekker velden invullen en aanpassen die voor hem van belang zijn. De designer behoudt de uitstraling van de website. De content leverancier, copywriter of moderator heeft geen beperkingen en kan verzinnen wat ze maar willen want alles is mogelijk.

DODO bouwt zo een nieuwe ROW voor je. Met alle opties die je er maar in wilt hebben bedenk het maar het kan niet te gek. De kosten hiervoor zijn eenvoudig in te schatten en zo blijft het ook super betaalbaar en je site dus super opschaalbaar zonder de limieten van een pagebuilder waarbij je toch weer afhankelijk bent van die leverancier of partij. Zij bepalen wat er in de toolset komt en welke opties.

Totale vrijheid en een site die altijd overeind blijft

Alle voordelen van een pagebuilder zonder dat de website langzaam afbrokkelt. De designer bewaakt de uitstraling zonder dat content leveranciers, moderators en de eindklant zelf worden belemmerd in hun mogelijkheden.

Even een voorbeeld. Je site is reeds gebouwd en de opdeling ziet er als volgt uit:

ROW: header
ROW: introtekst
ROW: product / komend evenement
ROW: tekst / youtube filmpje
ROW: quote
ROW: footer

Het mooie is dat je er simpelweg een ROW kunt tussen voegen met wat voor functie of indeling dan ook. Of een reeds bestaande kunt slepen in de volgorde die je maar wilt. De klant zal de werking altijd begrijpen omdat er geen storende, complexe elementen zijn en hij/zij simpelweg de content kan aanpassen. Binnenkort overigens een filmpje waarin we het ook laten zien.

Dit is echt DÉ manier om kwaliteit voor de lange termijn te kunnen waarborgen op alle fronten. Dus op design, vormgeving, layout, inhoudelijk, qua werking. Zeker over een wat langere termijn. Eindelijk websites die je niet om de 3 jaar hoef te vervangen voor compleet nieuw.

Ontwerpers omarmen het direct. Content leveranciers en moderators zijn wat meer aftastend omdat die vaak denken ‘het zal allemaal wel maar ik wil zo snel mogelijk werken’ en tevens denken dat het hun probleem toch niet is maar van de webbouwer… Lees dan dit vervolgartikel want dan heb ik nieuws voor je =) 

https://dodo.nl/blog/ dodorows/ ‎